Прокуратурата търси виновни за премазаните жена и дете в Якоруда

  • 06 април 2012 13:16

  • 816
  • 0
Прокуратурата търси виновни за премазаните жена и дете в Якоруда
©

Районна прокуратура-Разлог образува наказателно производство часове след трагичния инцидент в Якоруда. То е по член 122 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост, и засега се води срещу неизвестен извършител, съобщава "Стандарт Нюз".

В четвъртък към 14,00 часа подпорна стена на плевня се срути и уби на място 23-годишната Цветанка Софронова и Анна-Мария Гайдарова, на година и три месеца. 22-годишната Анифе Бракаданска пък е със счупена лява подбедрица. „Две лица са загинали, трето е с телесна повреда. На починалите е извършена аутопсия и е назначена медицинска експертиза за установяване на причините за смъртта. Направен е протокол за оглед на мястото на инцидента. Разследващите работят под наблюдението на прокуратурата”, това каза в петък районният прокурор на Разлог Ружена Кондева-Елчинова.

Изискани са документи от община Якоруда за собствеността и законността на строежите в района на инцидента. Кметството трябва да изготви констативен акт за срутването на подпорната стена.

В петък ще бъдат разпитани очевидци и свидетели на случилото се. На по-късен етап, на базата на събраните доказателства, прокуратурата ще прецени дали ще повдигне обвинение срещу конкретни виновни лица. Наказанието, предвидено от закона, е до 5 години лишаване от свобода, тъй като са загинали две лица.    

Последвайте канала на

Константин Тодоров
816 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини