Погнаха аптека в Тутракан, продавала скъпи защитни маски

  • 09 април 2020 13:50

  • 644
  • 1
Погнаха аптека в Тутракан, продавала скъпи защитни маски
© Pixabay

Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор образувано досъдебно производство за спекула с предпазни маски в тутраканска аптека.

Производството е било образувано от Териториалното отделение в Тутракан към Районната прокуратура в Силистра за извършено престъпление по член 225, ал. 6 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Извършват се проверки в аптечната мрежа на територията на Софийска област

Текстът в закона ангажира наказателната отговорност на всеки, който продаде стока на цена над определената. Изменението в този текст на Наказателния кодекс е в сила от 24 март тази година и ще бъде в сила до отмяна на извънредното положение. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.

До образуването на досъдебното производство се стига, след като на 17 март тази година няколко граждани на Тутракан подали сигнал, че управителят на местна аптека им продал маски за индивидуална защита по 6 лева за бройка, без да им издава касов бон.

Извършена била проверка от служители на РУ на МВР в Тутракан, която установила, че аптекарят продава предпазните маски за лична защита на цена доста над установената за страната за този вид и модел. Фармацевтът представил фактура за тези маски със задна дата.

Работата по досъдебното производство за спекула с лични предпазни средства по време на извънредното положение, обявено заради разпространението на пандемията от COVID-19, продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2020.04.10 | 10:21

1
Многократните маски в София са с цена 6лв. Преди пандемия тя бяха 1.3ЛВ.ДА ЖИВЕЯТ ТЪРГАШИТЕ И АПТЕКАРСКИТЕ БОСОВЕ, но кратко!

Добави коментар

Водещи новини