Осъдиха двама бабаити пребили бодигард в дискотека

  • 04 април 2012 15:37

  • 818
  • 0
Осъдиха двама бабаити пребили бодигард в дискотека
©

Двама мъже, пребили гард в сливенска дискотека през 2007 година бяха осъдени от Районен съд - Сливен. Бургазлиите /на 33 г. и на 37 г./ на 22 септември 2007 г.пребили охранителя като му спукали лакетна кост на дясната предмишница и показалеца на дясната му ръка, което е определено като средна телесна повреда, съобщи Дарик.

За нанесения побой над охранителя на заведението Районният съд осъди единия от побойниците - криминално проявения и излежаващ в момента наказание по друга присъда в затвора, на пет месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. За нанасянето на средна телесна повреда на охранителя във времето, през което той е извършвал служебните си задължения, съдът осъди бургазлията на една година лишаване от свобода, която да изтърпи при първоначален строг режим. На основание чл. 23 от Наказателния кодекс съдът му определи едно общо наказание – една година лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Вторият участник в побоя над гарда бе осъден на три месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Наложените наказания са въз основа на одобрено от съда споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемите. Страните се споразумяха двамата да заплатят направените разноски по делото в размер на 180 лева.

Определението не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Novini.bg
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини