Разследват мъж, избягал от карантина в Казанлък

  • 19 март 2020 18:16

  • 681
  • 0
Разследват мъж, избягал от карантина в Казанлък
© Pixabay

Районна прокуратура - Казанлък образува досъдебно производство за неспазване на задължителна карантина от 60-годишен мъж, който наскоро се е завърнал в България от чужбина. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Установено е, че на 18.03.2020 г., в гр. Казанлък, той е нарушил мерките, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Мъжът не е изпълнил задължението да не напуска дома си, където е посочил, че ще пребивава в предписания срок за карантината, като деянието е извършено по време на извънредно положение - престъпление по чл.355 ал.2 пр.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Мъж под карантина избяга от болницата и се напи, полицията го хвана

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура - Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Според закона неспазването на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини