Води се досъдебно производство срещу мъж от гр. Гоце Делчев за неспазване на задължителната карантина

  • 18 март 2020 17:19

  • 1208
  • 2
Води се досъдебно производство срещу мъж от гр. Гоце Делчев за неспазване на задължителната карантина
© Булфото (архив)

Под ръководството на Районна прокуратура – Гоце Делчев се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В резултат на възложена съвместна проверка на лица под карантина, извършена от органите на МВР, РЗИ и общински такива, е било установено, че Ю.Ц. не се намира на посочен от него адрес в гр. Гоце Делчев. На 07.03.2020 г., при влизане през КПП Калотина, мъжът попълнил формуляр за събиране на данни на пристигащи от Италия, във връзка с епидемичната ситуация на новия коронавирус Covid 19. Карантинният срок, който той следвало да спазва е до 22.03.2020 г. При осъществен телефонен разговор с него, той заявил, че се намира в Румъния.

Шест сигнала за неспазване на карантината от лица, завърнали се от чужбина във Видинско

В резултат на проведеното разследване е било установено, че Ц. напуснал адреса на пребиваване още на 12.03.2020 г., като на следващата сутрин преминал границата в страната на ГКПП Видин Дунав мост с влекач м. „Ивеко“. Настоящото досъдебно производство е било взето на специален надзор в Апелативна прокуратура – София, съгласно издадена заповед на главния прокурор относно престъпления по чл. 355 от Наказателния кодекс.

Десетки лица са под карантина в Ловешка област

След влезли в сила законодателни промени от 14.03.2020 г., наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева, припомнят от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1208 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вашето име

2020.03.18 | 18:46

2
Няма производство. 3-те имена, ЕГН-то, адреса и скорострелно, без обяснения. За 3 минути и да го приключват, съдията само да прочете присъдата.
Вашето име

2020.03.18 | 18:35

1
Максимална глоба и 5 г затвор! Без никакво забавяне.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини