Разследват взрива в завод "Арсенал"

  • 12 март 2020 15:51

  • 555
  • 0
Разследват взрива в завод "Арсенал"
© Булфото (архив)

Под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора се извършват следствени действия в завод № 4 на „Арсенал“ АД в Мъглиж, по образувано досъдебно производство за унищожаване, чрез взрив, на имущество. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Днес, 12 март 2020 г., под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора продължават да се извършват следствени действия по образувано досъдебно производство за това, че на 11.03.2020 г., в Завод № 4 на „Арсенал“ АД, находящ се в гр.Мъглиж, обл. Стара Загора, е унищожено чрез взрив чуждо имущество - производствени сгради – престъпление по чл. 333 вр. чл.330 ал.3 вр.ал.2 т.1 и т.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Пострадалите при инцидента в "Арсенал" вече са петима
Разследването е възложено от Главен прокурор на екип от следователи от Националната следствена служба поради особена фактическа и правна сложност.

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, като днес се извършват допълнителни огледи и разпити. Предстои да бъдат изискани документи и назначени съответните експертизи.

Пострадали са общо 6 лица, от които две лица са настанени в болница за лечение. За осигуряване на безопасност на работещите, заводът е затворен и в него не се извършва дейност.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини