Върнаха в ареста шофьора на автобус, убил мъж и жена на пътя край Созопол

  • 09 март 2020 18:02

  • 536
  • 0
Върнаха в ареста шофьора на автобус, убил мъж и жена на пътя край Созопол
© Булфото

Апелативен съд Бургас измени наложената спрямо Камен Ф. мярка за неотклонение „домашен арест“ и определи обвиняемият да бъде задържан под стража. До този съдебен акт се стигна след внесен протест от Окръжна прокуратура Бургас.

По време на проведеното днес (09.03.2020 г.) съдебното заседание, наблюдаващият прокурор при Апелативна прокуратура Бургас съобщи, че обвиняемият по делото е многократно осъждан, като две от осъжданията са за тежки умишлени престъпления. Посочено беше, че Камен Ф. е бил санкциониран по административен ред с 11 наказателни постановления за допуснати нарушения на ЗДвП. Били са му предявени 13 фиша, за това, че е управлявал МПС с превишена скорост, а 4 пъти е бил наказван отново за нарушения за предизвикани пътно-транспортни произшествия.

Жители на село Росен блокираха пътя Бургас-Созопол

Припомняме, че Камен Ф. бе обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице - мъж и жена. Те са починали в резултат на ПТП, допуснато от обвиняемия, който нарушил правилата за движение по пътищата. Управляваният от Камен Ф. автобус е блъснал пострадалите. Катастрофата е настъпила на 28.02.2020 г. на главен път I – 9 (след изхода от гр. Бургас в посока гр. Созопол). Деянието е квалифицирано по чл. 343, ал.3, б. „б“, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.20, ал.2 от Закона за движение по пътищата.

С постановление на наблюдаващия прокурор Камен Ф. бе задържан за срок до 72 часа, а в този срок Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, която да бъде наложна спрямо обвиняемото лице.

Двама загубиха живота си в катастрофа край Созопол

Окръжен съд Бургас (със свое решение от 02.03.2020 г.) не уважи внесеното искане и опреди спрямо Камен Ф. да бъде взета мярка за неотклонение „домашен арест“. Окръжна прокуратура – Бургас внесе протест срещу така постановеното определение. Едновременно с това наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас наложи и на обвиняемия мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на Република България“.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини