Зам.-главният прокурор: "Наглите" бяха бич за обществото

  • 03 април 2012 08:00

  • 729
  • 0
Зам.-главният прокурор: "Наглите" бяха бич за обществото
©

Истината за присъдите на "Наглите" е някъде по средата. Не може да не сме доволни, че има осъдителни присъди, а тяхната интерпретация зависи от много неща.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ зам.-главният прокурор Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност в коментар на това, справедливи наказания ли получиха членовете на групата за отвличания.

"Всеки, който работи по тази материя, знае, че осъдените няма да лежат общо 444 г., но и 18 г. затвор не е лека присъда. Никой не може да изтърпи 400 г. затвор. В крайна сметка е важно, че извършителите на тежки престъпления биват наказвани. Тази група за отвличания всяваше страх у хората в последните години. В определени държави такива ежедневни отвличания с искане за откуп са бич за обществото и се радвам, че поне засега успяхме да предотвратим това. Това трябва да служи като превенция. Трябва да е ясно, че който се захване с подобен вид дейност, ще свърши в затвора", подчерта Найденов.

Той потвърди, че прокуратурата ще протестира оправдателните присъди на част от групата за отвличания. "Разбира се, в крайна сметка, съдът е този, който ще вземе решение", добави зам.-главният прокурор. Той беше категоричен, че държавното обвинение няма да спре работата по това дело, но уточни, че няма категорични доказателства кой точно е организирал и ръководил престъпната група.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини