Спецсъдът гледа мярката на Антон Божков

  • 04 март 2020 06:44

  • 3120
  • 7
Спецсъдът гледа мярката на Антон Божков
© Булфото (архив)

Днес изтича 72-часовият арест на сина на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от - Антон. Очаква се спецсъдът да гледа мярката му за неотклонение.

Божков бе привикан на разпит на 2 март тази година, а по-късно същият ден бе и задържан. 

Антон Божков беше привлечен като обвиняем за пране на пари по поръчка на организирана престъпна група, ръководена от баща му.

Антон Божков е задържан за 72 часа! Повдигнато му е обвинение за пране на пари

Novini.bg припомня, че миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста съпругата на бизнесмена Васил Божков Елена Динева. Магистратите прецениха, че Динева е общественоопасна и е знаела за престъпленията, извършени от съпруга ѝ, обвинен като ръководител на организирана престъпна група. 

Върнаха жената на Божков в ареста

На самия Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. 

Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече подготвя документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му - Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.

В началото на месеца стана ясно, че НАП наложила запори върху дялове на две компании свързани с Божков. Справка по партиди на компании на Васил Божков в Търговския регистър показва, че на 6 февруари данъчните са наложили запори върху дялове на поне две негови компании, чрез които се държат контролните пакети в "Ню геймс" (организаторът на "Национална лотария"), "Евробет" (което притежава конкурентната "Лотария България" и предлага онлайн числови игри), а също и дружеството - собственик на самолета на Божков. Основанието е бланкетното - "предполагаеми публични вземания". Това би трябвало да означава, че при проверка или ревизия НАП е открила потенциални данъчни нарушения, за които тепърва ще издава акт, като предварителната обезпечителна мярка има за цел да се запази имуществото, което евентуално би могло да бъде използвано, за да се погаси задължението към държавата. 

НАП наложи запори върху банковите сметки на "Национална лотария", сайтът 7777.bg спря да приема депозити за участие в онлайн игри

Последвайте канала на

Novini.bg
3120 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ANTIFA

2021.02.27 | 13:01

7
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
Прекаляват с простотията си

2020.03.04 | 08:54

5

Много им се насъбра на тиквочите и на каскетъджиите.
Мисля,че наближава денят, когато Черепът ще ги разкости и ще има "Бог да прости!"

Haha

2020.03.04 | 09:14

6

ти вярваш ли си бе?

2020.03.04 | 08:02

4

Нищо специално,просто закона е в действие.

Уча се !

2020.03.04 | 07:38

1

Как това момче, се учи на бизнес, от баща си ?!

......на какво ще го научи "Васко" ?!

Може би на това, на което нас ни научи БКП-БСПрестъпници, да не работим, а да крадем ?

Уча се !

2020.03.04 | 08:01

3

Защо сега, БСП-БКПрестъпници, обвиняват други за това, като в същото време, се обявят за алтернатива !

А дано, ама надали

2020.03.04 | 07:56

2

А сватовете ще ги попрегледат ли? Онези дето преди години се учеха как да карат самолет, някои хора си спомнят, други са късопаметни.

Добави коментар

Водещи новини