Затвор за турски гражданин, убил жена на пътя край Нова Загора

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Сливен бе наложено ефективно наказание от две годни „лишаване от свобода“ спрямо турския гражданин Ягджъ Ю. Това съобщиха от пресцентъра на Апалативна прокуратура-Бургас.

Той е подсъдим за това, че на 24.12.2017 г. на път, находящ се в землището на с.Баня, общ. Нова Загора, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Ж. С. от с. Сборище, обл. Сливен, а също така и средни телесни повреди на друг мъж, както и на две жени.

Условна присъда за смърт на пътя

По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал автомобила (Рено) с превишена скорост от 114 км/ч, при максимално позволена за този пътен участък от 90 км/ч. С него в колата била и жена. В един момент подсъдимият променил направлението на движение на автомобила и започнал да навлиза от дясната лента към срещуположната лента за движение. Това се дължало на превишената скорост, с която управлявал превозното средство.

В другото превозно средство се придвижвали трима души – водачът, който бил придружаван от друг мъж (по-късно починал) и жена. Пострадалият, който управлявал автомобил (Ауди) в своята лента от пътя, забелязал колата на подсъдимия, за да избегне удар задействал спирачната система и завил максимално наляво. Въпреки това между двата автомобила настъпил челен удар.

Шофьор получи ефективна присъда от 3 години за причиняване на смъртта на вуйчо си

В резултат на пътнотранспортното произшествие, водачите и пътниците на двата автомобила получили различни степени травматични увреждания, като тези на пътуващия на предна дясна седалка в Ауди-то се оказали несъвместими с живота, а на превозните средства са били нанесени материални щети. При катастрофата са пострадали и жените, пътуващи в двете коли.

Ягджъ Ю. е лишен от право да управлява МПС за срок от три години. Присъдата на Окръжен съд–Сливен, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Бургас.

Коментари

  1. 2020.02.27 | 17:59

    Ееее добре е,смърт+телесни повреди на друг човек 2.г.БРАВО.супер съд.цирк БГ.,за това нещо в турция се дава минимум 20.г.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет