Първи коментар на съдийката, заплашена с убийство

  • 26 февруари 2020 09:13

  • 1226
  • 0
Първи коментар на съдийката, заплашена с убийство
© Pixabay

Този път не мога да си замълча, защото под заплаха вече е и моето семейство. Аз съм длъжна да понеса много, но не и моето семейство. Освен съдия, аз съм съпруга, сестра, дъщеря и майка. Това сподели в ефира на Нова телевизия съдия Райна Мартинова, заплашена с убийство.

Райна Мартинова е съдия, но и жертва на престъпление. През ноември тя получава смъртна заплаха в съдебната зала, докато гледа гражданско дело. Тогава мъж се заканил да я обезглави. Миналата седмица соченият за извършител беше обвинен и задържан.

Ето го мъжа, заплашил с убийство съдия от Софийски градски съд

,,Един ищец открива домашния ми адрес и тези на близките ми, навлиза в личното ми пространство и това на моето семейство. Макар че съм се заклела като съдия, не съм се заклела да бъда Супермен'', добавя Мартинова.

Според разследването след като обвиняемият Момчил Добрев е открил адреса на съдийката, започнал да ходи там всяка събота. Обикалял наоколо и дебнел. Намерил и адреса на нейната майка.

,,Аз самата съм под домашен арест, защото ограничавам ежедневието си. Съобразявам се с това, че има едни хора, които ме пазят. Това се отразява и на работата ми'', допълни съдийката.

Въпреки обвинението Добрев отрича да е казвал на съдия Мартинова, че ще я обезглави.

,,Тези реплики ги отправих към ответницата по делото, към сестра ми. Нито искам да знам къде живее, нито ме интересува'', заяви той.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет застана зад четирима съдии

Обвиняемият се представя като човек с три висши образования, професор и автор на книги. Към момента в Софийския градски съд има около 250 дела по негови искови молби.

Окончателно магистратите оставиха Добрев под домашен арест, въпреки че намериха доказателства срещу него. Реакция имаше и от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, която излезе с декларация в подкрепа на Мартинова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини