Прокуратурата в Хасково задържа за 72 часа турчин, издирван за трафик на хора в Германия

  • 24 февруари 2020 16:59

  • 716
  • 0
Прокуратурата в Хасково задържа за 72 часа турчин, издирван за трафик на хора в Германия
© Getty Images/Guliver

Окръжна прокуратура-Хасково задържа за срок до 72 часа турски гражданин, издирван от немските власти за подпомагане на незаконно влизане и пребиваване на 11 лица в Германия, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Я.Д. /47 г./ е бил обявен за международно издирване от германските власти с Европейска заповед за арест /ЕЗА/. Постановлението е било издадено от Районния съд във Вайден, Германия, за извършване на наказателно производство за подпомагане на незаконно влизане и пребиваване на 11 лица - граждани на Сирия и Иран във Федерална Република Германия.

В Омуртаг задържаха 39-годишен мъж с издадена Европейска заповед за арест

Задържането е било осъществено вчера на ГКПП - Капитан Андреево при влизане на Я. Д. от Турция у нас след задействане на сигнал в Шенгенската информационна система. Издирваният е бил пътник в товарен автомобил.

В рамките на 72-часовото задържане предстои получаване на превод на български език на ЕЗА и внасянето й в Окръжен съд Хасково за разглеждане, както и искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Я.Д.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини