Изправят пред съда избягал затворник

  • 18 февруари 2020 17:40

  • 546
  • 1
Изправят пред съда избягал затворник
© Getty Images/Guliver

Затворник е изправен на подсъдимата скамейка за бягство по обвинителен акт на Районна прокуратура - Кюстендил, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият Н. Д. /23 г./ бил осъден с влязла в сила присъда за десет месеца "лишаване от свобода" при "общ" режим на изтърпяване. Първоначално бил настанен в затворническо общежитие от открит тип в село Самораново, община Дупница и назначен като общ работник в кухненския бокс и в търговско дружество в Дупница.

По-късно затворникът бил преназначен в друга фирма в Кюстендил и започнал работа на външен неохраняем обект в близост до града, където се извършвал дърводобив. Режимът на изтърпяването на наказанието бил променен от "общ" на "лек".

Спипаха затворник с наркотици

През юни м.г., заедно с други лишени от свобода, бил закаран на обекта. В края на работния ден обаче се отклонил от групата, навлязъл в гората и избягал. Било организирано издирването му, но мъжът не бил открит. След обявяването му за общонационално издирване, по-късно същата вечер, бил забелязан в местността Черна нива, в района на Дупница във видимо нетрезво състояние. Мъжът бил задържан и откаран в затвора в Бобов дол.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
546 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иванс

2020.02.18 | 18:17

1

С тексто фанете ме за дедовио

Добави коментар

Водещи новини