Българин е задържан във Великобритания по искане на прокуратурата в Смолян

  • 18 февруари 2020 15:50

  • 1108
  • 0
Българин е задържан във Великобритания по искане на прокуратурата в Смолян
© gettyimages

По издадени от Окръжна прокуратура – Смолян и от Районна прокуратура – Смолян европейски заповеди за арест, в гр. Ланкашир, Кралство Великобритания, е задържан Л.Б., на 38 г., български гражданин, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Той се издирва по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Смолян, за да бъде проведено срещу него наказателно преследване за това, че в периода от 22 септември 2018 г. до 1 октомври 2018 г., в гр. Смолян, в условията на продължавано престъпление, използвал чужда дебитна карта, издадена от банка на името на другиго, и с нея извършил 9 транзакции от банкомати, като изтеглил общо 5 600 лева – престъпление по чл. 249 ал.1 пр. 1 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Спецакция в ромския квартал "Надежда" в Сливен

Спрямо Л.Б. е издадена и втора Европейска заповед за арест от Районна прокуратура – Смолян, с която е издирван за изтърпяване на влязла в сила присъда, за това, че от октомври 2018 г. до февруари 2019 г., не платил пет месечни вноски за издръжка на малолетното си дете, в размер на общо 525 лева, за което му е наложено ефективно наказание от 5 месеца „лишаване от свобода“ . Л.Б. е осъждан многократно.

Установено е, че той е напуснал България през април 2019 г. и е бил обявен за международно издирване. На 15 февруари 2020 г. в Прокуратурата в гр. Смолян е постъпило уведомление от МВР, че Л.Б. е задържан в гр. Ланкашир, Кралство Великобритания.

Предстои той да бъде предаден на българските власти след процедура по екстрадиция пред тамошен наказателен съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1108 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини