"Синя стая" има вече към Окръжния съд в Силистра

  • 18 февруари 2020 14:48

  • 494
  • 0
"Синя стая" има вече към Окръжния съд в Силистра
© Окръжен съд - Силистра

Министерство на правосъдието е оборудвало "Синя стая" към Окръжния съд в Силистра с финансиране от Българо-швейцарската програма за сътрудничество по Проект "Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца", съобщават от пресцентъра на съда.

Община Силистра и Общинският съвет в Силистра са оказали съдействие, като са предоставили безвъзмездно помещения в сградата на бившата стоматологична поликлиника в града за осъществяването на проекта.

Откриват „Синя стая“ в Следствения отдел към СГП

"Благодарение на този проект разполагаме със специализирано помещение за щадящо изслушване на деца в досег със закона, където психолози и експерти, обучени за работа с деца, могат да разговарят с малолетни и непълнолетни в предразполагаща обстановка", е заявил председателят на Окръжния съд в Силистра Людмил Хърватев.

Предвидени са възможности за присъствие на съдии, прокурори, полицейски служители, адвокати и други лица в помещението за разпити и за наблюдаване от съседно помещение, без да бъде смущавана работата с децата.

"Синята стая" има две помещения, всяко с отделен вход, свързани с обща стена, част от която е с венецианско стъкло и може да бъде ползвана при разпити по съдебни дела, в досъдебните производства и от социалните служители в определени случаи.

"Окръжният съд в Силистра при необходимост ще осигури организацията и координацията за ползването на "синята стая" от всички институции, които работят с деца", е заявил Людмил Хърватев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини