Обвиняем, хванат с голямо количество дрога в столицата, остава в ареста

  • 17 февруари 2020 12:45

  • 736
  • 0
Обвиняем, хванат с голямо количество дрога в столицата, остава в ареста
© Getty Images/Guliver (архив)

Съдът е уважил искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.С., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал.2, т. 4, вр. ал. 1, пр. 4, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Припомняме, че на 13 февруари 2020 г. органите на реда са открили в лек автомобил на ул. „Боян Магесник“ в гр. София високорисково наркотично вещество - амфетамин. По случая са били задържани три лица - Т.С., К.Ж. и М.И.

Съдят 35-годишен рецидивист за незаконно държане на синтетичен наркотик

Впоследствие, в хода на разследването, в къща на ул. „Стефан Богориди“ в столицата, обитавана от единия от тях - Т.С., е било намерено голямо количество амфетамин и MDMA (екстази). Наркотиците били разпределени в пет отделни обекта и държани с цел разпространение.

Общото тегло на иззетата дрога възлиза на 5252,76 грама, на стойност около 150 000 лева.

Съдебният състав е приел доводите на прокурора от Софийска градска прокуратура относно авторството на престъпното деяние от обвиняемия. Налице е реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление. Т.С. е осъждан.
Разследването по случая продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
736 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини