Майка на три деца влиза в затвора за джебчийска кражба

  • 13 февруари 2020 15:47

  • 763
  • 3
Майка на три деца влиза в затвора за джебчийска кражба
© Getty Images/Guliver (архив)

Мария Ст. от Игнатиево, която е майка на три деца, влиза в затвора за пет месеца, за да изтърпи ефективно наказание лишаване от свобода. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Това се случи днес, 13 февруари 2020 г., след като състав на Варненския районен съд одобри сключеното споразумение с Районната прокуратура.

Джебчийската кражба е извършена на 17 септември миналата година. В автобус №409 Мария забелязала чужденец и успяла, без да бъде усетена от него, да открадне мобилния му телефон. Действията на многодетната майка били наблюдавани от цивилни служители на ОД на МВР, които работели по време на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на джебчийските кражби в курортите и градския транспорт.

Двама убиха възрастен мъж, за да му задигнат мобилен телефон за 42 лева

Извършителката слязла на следващата спирка, където била арестувана от органите на реда с мобилния телефон на чуждия гражданин, който бил намерен в дамската ѝ чанта.

Така било образувано досъдебното производство срещу Мария Ст. и заради трите ѝ деца ѝ била определена мярка за неотклонение „Домашен арест“.

След одобряване на споразумението от съда, което е окончателно и има силата на присъда, предстои в близките дни осъдената да влезе в сливенския затвор, за да изтърпи ефективното си наказание при общ режим.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
763 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
.

2020.02.13 | 17:29

3

Ами да не е ги е правила тези деца,освен това работа има сега за всички - вярно не добре платена, но достатъчно да си изхраниш децата. Да не говорим за помощите които взимат от данъците на хората които не крадат и работят.

Няма такава държава

2020.02.13 | 16:12

1

Няма такава държава,едвали тази маика е открала телефона етака за спорта,1 дете трудно се отглежда а 3 няма шанс в тази държава

2020.02.13 | 17:27

2

А като прави се*с мисли ли как ще ги гледа тия деца тая циганка?

Добави коментар

Водещи новини