Затвор за син, биещ системно родителите си във Варна

  • 13 февруари 2020 10:08

  • 2127
  • 1
Затвор за син, биещ системно родителите си във Варна
© pixabay

Син, предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за домашно насилие над родителите си с телесни повреди и закана с убийство, бе осъден на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при общ режим, съобщават от съдебната инстанция.

46-годишният Дечко И., който е бил предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за извършени пет престъпления спрямо родителите си, ще търпи общо наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при общ режим. Присъдата на Варненския районен съд, по която подсъдимият е бил признат за виновен и за петте деяния – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, причиняване на леки телесни повреди на майка си и баща си в условията на домашно насилие, както и закани с убийство към двамата, е била произнесена вчера, 12 февруари 2019 г., при условията на съкратено съдебно следствие.

Съдят мъж, неизпълнявал съдебна заповед за защита от домашно насилие

Подсъдимият работил във Великобритания. Там бил осъден и след като изтърпял наказание от 4 години и пет месеца лишаване от свобода, се завърнал и заживял в дома на своите родители от февруари 2015 г. Започнал да проявява агресия към майка си и баща си, обиждал ги, удрял ги и ги малтретирал редовно. Тормозът бил и физически, и психически. С молба до Варненския районен съд родителите му поискали защита по Закона за защита от домашно насилие. Съдът уважил молбата на тормозените родители и агресивният син бил отстранен от жилището за срок от 10 месеца, като му било забранено да доближава дома и лозето на родителите си на по- малко от 100 метра. Съдът разпоредил Дечко да посещава специализирана програма за извършители на домашно насилие.

Подсъдимият нямал доходи и разчитал изцяло на пенсиите на своите родители. Въпреки това за грижите и издръжката от тяхна страна отговарял с насилие. След побой над тях бил настанен в психиатрична клиника. В периода от 20 декември 2018 до 10 април 2019 г. подсъдимият нарушил заповедта за защита от домашно насилие няколко пъти – престъпление по член 296, ал. 1 от НК.

Психолози държат 24 часа дете на телефона, за да не се самоубие

На 3 април 2019 г. в условията на домашно насилие нанесъл леки телесни повреди на баща си и на майка си, което представлява престъпление по член 131, ал. 1, т. 5а от НК. В периода от 20 декември 2018 г. до 10 април 2019 г. в условията на продължавано престъпление агресивният син се заканил да убие родителите си. Съдебният акт на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2127 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
направо

2020.02.13 | 12:37

1

направо да му отрежат ръцете на тоя отцеругател

Добави коментар

Водещи новини