Спецпрокуратурата поиска "постоянен арест" за двама от престъпната група на Божков

  • 11 февруари 2020 12:40

  • 1131
  • 0
Спецпрокуратурата поиска "постоянен арест" за двама от престъпната група на Божков
© Булфото (архив)

Специализираната прокуратура поиска "постоянен арест" за Тодор Марков, който е член на Комисията по хазарта, и за бившия член на същата комисия Пламен Георгиев.

Двамата са обвинени за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от.

Мярките им ще бъдат гледани днес от 14:00 часа.

Очаквайте подробности в Novini.bg

Прокуратурата започна да разследва Божков за убийства, принуди и изнасилвания

Към момента е ясно, че Божков е задържан в Обединените арабски емирства, а вчера се разбра, че искането за екстрадиция на Божков е преведено на арабски и до дни ще бъде изпратено в ОАЕ. Към момента на Божков са повдигнати седем обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния. Освен това е и разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Вчера бе задържан обявеният за издирване приближен на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от бизнесмен Александър Тумпаров, на който му бе наложена гаранция от 1,5 млн. лева и в момента се лекува в болница заради влошено здравословно състояние.

Последвайте канала на

Novini.bg
1131 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини