КПКОНПИ образува производства срещу бивш кмет, общински съветник и шефа на РЗИ-Стара Загора

  • 29 януари 2020 12:00

  • 1397
  • 0
КПКОНПИ образува производства срещу бивш кмет, общински съветник и шефа на РЗИ-Стара Загора
© Novini.bg

КПКОНПИ е образувала производства за установяване на конфликт на интереси по отношения на бившия кмет на община Костенец, общински съветник от Варна и директора на Регионална здравна инспекция - Стара Загора, съобщават от пресцентъра на комисията.

Решенията за образуване са взети на заседание на КПКОНПИ провело се днес.

Прокуратурата разкри защо иска имунитета на Румен Радев

Сигналът срещу бившия кмет на Костенец е за това, че докато е заемал длъжността, е представлявал и сдружение с нестопанска цел - футболен клуб, което е получило субсидия от общинския бюджет, а преценката за това, кои футболни клубове да получат финансиране е била изцяло на кмета. Общинският съветник от Варна се проверява за това, че той е бил едновременно член и на Съвета на директорите на "Дворец на културата и спорта" ЕАД - Варна, чийто едноличен собственик на капитала е общината, а контрол върху дейността на дружеството упражнява Общински съвет - Варна, в чийто състав съветникът едновременно гласува и такива решения. Директорът на РЗИ-Стара Загора се проверява по сигнал, че притежава и хоспис на територията на общината, спрямо който и спрямо конкурентните му обекти контролът се осъществява от подчинените на директора служители от състава на РЗИ.

КПКОНПИ погна за конфликт на интереси шест висши лица, сред тях е и шефът на НСО

Комисията трябва да се произнесе в срок от два до три месеца дали по съответните производства е установен конфликт на интереси.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини