Разследват длъжностни лица от РИОСВ за депото с опасни отпадъци край Гълъбово

  • 17 януари 2020 13:37

  • 640
  • 1
Разследват длъжностни лица от РИОСВ за депото с опасни отпадъци край Гълъбово
© gettyimages

Окръжна прокуратура - Стара Загора разследва длъжностни лица от РИОСВ по повод депото с опасни отпадъци край Гълъбово, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Разследването се води по чл. 282 ал.1 от Наказателния кодекс - за установяване извършено престъпление от длъжностни лица при Регионална инспекция по околната среда и водите - Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда - Стара Загора. До момента по делото няма привлечени като обвиняеми и не са взети мерки за процесуална принуда.

Контейнери с италиански боклук са пристигнали на пристанището във Варна

Разследването е разпоредено по повод проверката на 14 януари, която установи депото с отпадъци, опасни за населението и природата. Депото се намира между град Гълъбово и село Обручище и е собственост на фирма, регистрирана в миньорския град.

По образуваното досъдебното производство на Окръжна прокуратура - Стара Загора следва да установи дали длъжностни лица са нарушили или неизпълнили служебните си задължения с цел да набавят за другиго имотна облага и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българка

2020.01.17 | 14:16

1

Тия хора страх от Бога нямат ли? Не им ли стига на гълъбовци Брикел и черното езеро? Отровиха ги тия хора!!!

Добави коментар

Водещи новини