Условна присъда за румънец, причинил смърт на АМ "Хемус"

Една година "лишаване от свобода", с тригодишен изпитателен срок, е наказанието на румънския гражданин Мирча-Костин Б., който се яви лично в съдебната зала на Шуменския окръжен съд днес.

26-годишният подсъдим бе лишен и от право да управлява МПС за срок от една година и половина, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура - Варна. Наказанието на причинилия пътнотранспортното произшествие на автомагистрала "Хемус" млад мъж, завършило със смъртта на негов роднина, бе постановена при условията на съкратено съдебно следствие, с признаване на вина. Мирча Б. е с чисто съдебно минало и по време на катастрофата не е употребил алкохол.

Условна присъда за 78-годишен мъж за участие в телефонни измами

По данни на прокуратурата, в управлявания от него автомобил на 1 юли 2013 г.,след почивка в България, пътували съпругата му, сестра му и нейният мъж с детето им. Край Нови пазар, в опит да заобиколи куче, румънският водач предприел маневри, но заради високата скорост, близка до максимално разрешената от 140 км/час, автомобилът излязъл от пътното платно и се преобърнал в канавка. Съпругът на сестрата на Мирча, бил най-тежко ранен. Той бил приет за лечение в шуменската болница, а впоследствие транспортиран в Букурещ, където починал на 29 юли.

Апелативният съд потвърди: Условна присъда за кмета на Септември

По реда на международната правна помощ Окръжната прокуратура в Шумен изискала за нуждите на разследването в България протокола от аутопсията и извършената съдебномедицинска експертиза на починалия в резултат на тежката гръбначномозъчна травма мъж. Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

 1. 2020.01.15 | 18:16

  Преди няколко години няколко човека умряха пак заради куче, което шофьорът искал да избегне. Ако сте с висока скорост, карайте отгоре му, не си струва риска

  1. 2020.01.16 | 06:46

   Споко те тия кучета на са по пътищата... Появяват се първо при следователя,а после и в съда!

 2. 2020.01.15 | 17:52

  В този случай румънеца би трябвало да съди държавата ни, защото куче няма работа на магистрала. Нали затова са оградите.
  Първо реших, че е поредния убиец - чужденец, но е жертва на АПИ.

 3. 2020.01.15 | 17:40

  Ако обърнем ролите,ако сънародник в Румъния е в същата ситуация ????? Пускайте ги Англичани,Румънци и др. убийци, пускайте ги-да ви таковам на съдилищата .........баси държавата-СРАМ

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет