Съдят шофьора на камион, блъснал и убил 5-годишно дете в Русе

  • 14 януари 2020 15:22

  • 2829
  • 1
Съдят шофьора на камион, блъснал и убил 5-годишно дете в Русе
© Булфото

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване по непредпазливост на смъртта на петгодишно дете. Това съобщиха от прокуратурата.

Случаят е от 12 ноември миналата година. Тогава 76-годишният шофьор на камион - П.С., блъснал и убил на място пресичащото ул. "Бяла черква" в Русе момиченце. Не спрял и напуснал мястото на произшествието. Два часа по-късно водачът и камионът са открити в централната част на града. От прокуратурата обясняват, че П.С. досега е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първия инцидент е причинил смъртта на човек, а при втория има пострадал, който е получил средна телесна повреда.

Камион прегази дете в Русе, шофьорът избяга

Шофьорът е обвинен в нарушаването на три текста от Закона за движение по пътищата. По делото са извършени множество експертизи, разпитани са 25 свидетели и са ангажирани седем експерти. Ако бъде признат за виновен, П.С. може да получи наказание от три до 15 години затвор и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство.

Шофьорът на камиона, убил дете в Русе, има и други 7 нарушения

С прокурорско постановление П.С. е приведен в затвора, където ще изчака насрочването на делото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2829 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Don Kihot

2020.01.14 | 23:54

1

Umi6leno ubistvo i bega maksimalno nakazanie+kompensacia za deteto pari4na na semeistvoto.Nema pari konfiskacia na doma kato v USA.

Добави коментар

Водещи новини