Откриват спортен център към поправителния дом за непълнолетни във Враца

  • 09 януари 2020 16:20

  • 295
  • 0
Откриват спортен център към поправителния дом за непълнолетни във  Враца
© Pixabay

Заместник-министърът правосъдието проф. Николай Проданов и главният директор на Главна дирекция ''Изпълнение на наказанията'' главен комисар Ивайло Йорданов ще открият спортен център в поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца. Събитието ще се състои утре.

За момчетата са изградени фитнес зала и мини футболно игрище за спортни занимания на закрито. Досега непълнолетните провеждаха спортните мероприятия на открито в двора на дома, където са обособени футболно и волейболно игрище. Изграждането на новия спортен център е и в изпълнение на Стратегията за развитието на пенитенциарната система в България за периода до 2025 г., която Министерският съвет одобри в края на миналата година.

Наред с намеренията на правителството за осигуряване на резултатна система, която да отговаря на най- високите европейски стандарти за изпълнение на наказанията, стратегическият документ предвижда и конкретни действия за повишаване на възможностите за реализиране на творчески, културни и спортни дейности в местата за лишаване от свобода.

В момента във Враца са настанени 21 непълнолетни младежи. Домът бе преместен Бойчиновци през август м.г. в изцяло реновирана сграда, изграден на територия, извън корпуса на затвора. За непълнолетните правонарушители бе изградено и обзаведено ново училище.

Последвайте канала на

Novini.bg
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини