Апелативна прокуратура - София взе на специален надзор делото срещу директора на гимназията в Ихтиман

  • 09 януари 2020 13:40

  • 285
  • 0
Апелативна прокуратура - София взе на специален надзор делото срещу директора на гимназията в Ихтиман
© Булфото (архив)

Днес, 09.01.2020 г., Апелативна прокуратура – София е взела на специален надзор досъдебното производство, образувано от Окръжна прокуратура – София срещу Д.Б. и С.А. по обвинение за получаване на подкуп в гр. Ихтиман.

Двамата обвиняеми са били привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК. Припомняме, че на 27.12.2019 г., в гр. Ихтиман, в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, Б. приел подкуп в размер на 5 000 лева. Въпросната сума му била дадена за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – А.

Арестуваха директора на гимназията в Ихтиман

След протест на СОП срещу определените от първоинстанционния съд мерки за неотклонение спрямо двамата обвиняеми, понастоящем те са с „парична гаранция“ в размер на 5 000 лева за Д.Б. и 3 000 лева за С.А. От страна на Апелативна прокуратура - София ще бъде оказвана засилена методическа и организационна помощ по воденото от Окръжна прокуратура – София наказателно производство срещу обвиняемите. Д.Б. и С.А. за получаване на подкуп.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини