Закриха прокуратурата в Елхово

  • 08 януари 2020 13:03

  • 442
  • 0
Закриха прокуратурата в Елхово
© Pixabay

Закрива се Районна прокуратура - Елхово. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Решението е взето във връзка с провежданата реформа в системата на Прокуратурата и на Пленума на ВСС по протокол № 20 от 29.07.2019 г., считано от 01.01.2020 г.

Считано от същата дата, в Районна прокуратура – Ямбол бе разкрито териториално отделение в град Елхово - съответно Териториално отделение Елхово – към РП - Ямбол, което поема компетентността в работата по наблюдаване на досъдебни производства и преписки за противоправни деяния, извършени на територията на едноименната община.

Прокуратурите в Раднево и Гълъбово са закрити от началото на 2020 година

Териториалното отделение остава в сградата и помещенията, в които досега се намираше бившата Районна прокуратура – Елхово. Осигурен е достъп на граждани и институции до всички структурни звена на Районна прокуратура – Ямбол, включително тези в град Елхово, като от 01.01.2020 г. сигнали, жалби, молби и др. следва да бъдат адресирани до конкретното териториално отделение към Районна прокуратура - Ямбол, ако същите се депозират в град Елхово или директно към Районна прокуратура –Ямбол, ако се подават в град Ямбол.

Последвайте канала на

Novini.bg
442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини