Съдят мъж, нападнал медицинска сестра в Петрич

  • 07 януари 2020 17:01

  • 545
  • 0
Съдят мъж, нападнал медицинска сестра в Петрич
© Булфото (архив)

Районна прокуратура – Петрич е внесла в съда предложение за освобождаване на наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78А от НК на С.Д., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 2, пр. 13, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Около обяд на 21.10.2019 г. бабата на обвиняемия Д. – седемдесет и две годишната Н.Д., се почувствала зле и била докарана от чичо му С.А. във Филиал за спешна медицинска помощ - гр. Петрич. Още пред болничното заведение придружителят й се държал агресивно с намиращи се наоколо свидетели – викал и настоявал за оказване в спешен порядък на неотложна медицинска помощ.

Пребиха фелдшер във Варненско

Дежурният медицински екип с помощта на носилка свалили възрастната пациентка от автомобила и я отвели в шокова зала. Било й измерено кръвно налягане и поставена венозна инжекция. Медицинската сестра – С.Г., заедно с шофьора на линейка, поставили носилката с Н.Д., на подвижна количка, за да я съпроводят към приемния блок на болницата на първия етаж.

Междувременно обвиняемият Д. се присъединил към роднините си, които подпомагали дежурния екип в превозването на баба му, тежаща около 140 кг. Той се обърнал с крясъци към сестрата да направи нещо, а след това я ударил с ръка по рамото. Осъзнал какво е направил, С.Д. по най-бързия начин напуснал болницата.

Разследват убийство на медик в село Орешник, издирват Иван Пачелиев във връзка със случая

Пострадалата от действията на обвиняемия медицинска сестра подала сигнал за посегателство върху нея. Предстои делото срещу обвиняемия С.Д. да продължи в съда, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
545 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини