Окръжният прокурор на Плевен за боклука от Италия: Има нарушения при съхранението

  • 03 януари 2020 09:00

  • 1158
  • 0
Окръжният прокурор на Плевен за боклука от Италия: Има нарушения при съхранението
© Кадър: БТВ

При огледа сме установили, че са нарушени изискванията за съхранение на отпадъците. Това каза окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова в ефира на БТВ. Думите ѝ са във връзка с проверката на полицията за незаконен трафик на боклук от Италия, съхраняван на територията на града.

При мащабна полицейска операция е проверен завод за отпадъци със съмнения за незаконен трафик на 9000 тона боклук от Италия. От МВР се натъкват на депото, когато полиция и прокуратура влизат в завода. Открити са неопасни отпадъци – пластмаса, метал и хартия. Засега е ясно, че балите с отпадъци на площадката са пристигнали у нас от Италия, но по море. Нашите власти ще търсят и връзка със задържаната влакова композиция от италианските власти край Милано.

Кметът на Плевен: ТЕЦ - Плевен работи на газ и няма инсталация да гори отпадъци

Разследването е започнало на 30 декември 2019 г. уточнява окръжният прокурор. На разпит са привикани четири служителки от РИОСВ – Плевен, които са изготвили протоколите, че в обекта всичко е наред. За депото има разрешение от РИОСВ и разрешение за внос от зам.-министър на околната среда и водите. Проверява се и разрешение за опасни отпадъци, каза още окръжният прокурор на Плевен.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1158 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини