Обвинение за 40-годишна, дала подкуп от 2000 лева при разследване

  • 31 декември 2019 14:25

  • 1036
  • 0
Обвинение за 40-годишна, дала подкуп от 2000 лева при разследване
© Getty Images/Guliver

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняема по бързо производство 40-годишната Г.П., за това, че на 30 декември 2019 г., в гр. Пловдив, е дала подкуп – пари в размер на 2 000 лева, на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – полицейски орган – инспектор в отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив. Тя искала да попречи извършването на проверка по преписка за документи престъпления, съобщават от държавното обвинение.

Установено е, че на 30 декември 2019 г., обвиняемата Г.П. е била повикана в отдел „Икономическа полиция“ за установяване на факти по преписка на Районна прокуратура-Пловдив, по която се извършва предварителна проверка за документни престъпления. Тя е представила допълнителни документи по случая в найлонов плик, като между два от тях, поставила сумата от 2 000 лева, за да не бъде довършена проверката срещу нея.

Арестуваният директор на гимназия в Ихтиман взел 5 бона подкуп

Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

Обвиняемата Г.П. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив. Бързото производство ще приключи в законния срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини