Задържан за държане на хероин за над 6 млн. лева се споразумя за 6 години и четири месеца затвор

  • 27 декември 2019 11:46

  • 3007
  • 0
Задържан за държане на хероин за над 6 млн. лева се споразумя за 6 години и четири месеца затвор
© Getty Images/Guliver

Съдът в Бургас е наложил наказание от 6 години и четири месеца лишаване от свобода спрямо Николай Д., който е заловен с 55 килограма хероин, оценен на повече от шест милиона лева. Това съобщиха от прокуратурата в морския град. Наказанието е наложено след признаване на вината от страна на подсъдимия и споразумение, сключено с прокуратурата.

От държавното обвинение припомнят, че Николай Д. е заловен да шофира микробус "Мерцедес" в Бургас на 30 юни тази година, когато е заловен с голямо количество хероин.

Наложеното му наказание ще бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим. Съдът е определил и глоба за подсъдимия от 80 хиляди лева, а микробусът е иззет в полза на държавата.

Разбиха наркогрупа във Варна

Ефективно наказание е наложено и спрямо друг обвиняем по друг случай за разпространение, засаждане и отглеждане на канабис. Това е Тодор С. Той също е признал вината си и е сключил споразумение за наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Тодор С. е признал, че държи в постройка в бургаското село Бата и жилище в Бургас големи количества канабис. Откритото на двете места наркотично вещество е оценено на 700 000 лева. Подсъдимият е заловен на 8 юли тази година. В постройката в селото и жилището в града са намерени над 87 килограма канабис, във вид на суха тревна маса и над 190 грама хашишово масло. Освен това е имало и засадени 193 броя растения от рода на конопа. Нетното тегло на растителната им маса след изсушаване е близо 30 килограма.

Спипаха хероин за над 1,5 млн. лева в тайници на кола на Дунав мост

Последвайте канала на

Novini.bg
3007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини