Оставиха двама зад решетките заради грабеж

  • 20 декември 2019 15:05

  • 291
  • 1
Оставиха двама зад решетките заради грабеж
©

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Христо Г. и Асен А., обвинени в грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Христо Г. и Асен А. Те са обвинени за това, че на 13.12.2019 г. в гр. Ямбол, отнели чужди движими вещи от владението на двама мъже от гр. Ямбол, с намерението противозаконно да ги присвоят, като за това са използвали сила и заплашване – заплашили с нож двамата пострадали и ударили по главата единия от тях, като престъпното деяние е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл. 198, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Момче задигна портмоне с 820 лева от ръцете на жена

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Христо Г. и Асен А. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Христо Г. и Асен А. биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. 

Определението на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Последвайте канала на

Novini.bg
291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Незабравка

2019.12.20 | 15:47

1

А единия да не би да е бокотъпака?!

Добави коментар

Водещи новини