Данаил Кирилов за юбилея на СГС: С трепет влизам в тази сграда

  • 12 декември 2019 19:46

  • 539
  • 5
Данаил Кирилов за юбилея на СГС: С трепет влизам в тази сграда
© Булфото (архив)

Радвам се, че на съдебната карта на Република България Софийски градски съд има едно достойно място. Вълнувам се да застана пред вас, за да ви честитя един достолепен юбилей, който е сериозен институционален юбилей. Няма да разказвам историята на възникване на Софийски градски съд, само ще спомена, че е имало време, през което градските съдилища са се образували със заповед на министъра на правосъдието. Това време отдавна е минало. Това заяви министърът на правосъдието по повод 60-ата годишнина от създаването на Софийски градски съд.

,,Радвам се, че по настоящем съдебната власт е отвоювала своята независимост. Радвам се, че на съдебната карта на Република България Софийски градски съд има едно достойно място, което съответства на вложените професионални усилия от всички магистрати, от всички работещи в този съд", подчерта той.

,,Тук работят над 580 квалифицирани юристи и съдебни служители. Тук са работили поколения юристи, които са оставяли сериозна следа в българското право. Аз ви пожелавам да не се отказвате. Да следвате светлината и пътя на правото. Да бъдете ревниви в прилагането на закона. Да имате куража да предлагате закона справедливо и точно. Смятам, че по този начин ще се утвърди доверието в съдебната система'', допълни министърът на правосъдието.

Данаил Кирилов: Не е противоконституционно независим прокурор да разследва главния

,,Този съд ми е помагал и за моето професионално развитие. С трепет влизам в съдебната сграда и в съдебните зали на този съд. Редом с това си давам сметка какво усилие коства на всички професионалисти тук да извършват работата си под напрежение", сподели той.

,,Да се стремят да постигнат огромно качество, да лишават семейството и близките си от домашните грижи, от личното си време, за да покрият изискването на претоварената ни съдебна система и съдебна карта в София. Пожелавам успех. Аз вярвам във вас, и като човек, и като колега'', допълни Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св..

Последвайте канала на

Novini.bg
539 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
123

2019.12.12 | 21:56

5

само идиоти малоумници и бивши сикаджии в това правителство.глупак до глупака!!!

2019.12.12 | 20:38

3

Прилича на кравар. Говори като кравар. Що е то - кравар. Пък иначе, министър на правосъдието. Б*хти аномалията...

2019.12.12 | 21:10

4

кравар от бсп

2019.12.12 | 20:04

2

БЕСЕПЕНДЕЛ

2019.12.12 | 20:00

1

Цървули.

Добави коментар

Водещи новини