"Задържане под стража" спрямо 49-годишен шофьор, управлявал товарен автомобил с 2,42 промила алкохол

  • 12 декември 2019 13:15

  • 310
  • 1
"Задържане под стража" спрямо 49-годишен шофьор, управлявал товарен автомобил с 2,42 промила алкохол
© Pixabay (архив)

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Д., на 49 г.

Той е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 06.12.2019 г. по автомагистрала „Тракия“, на км.206, община Стара Загора, управлявал моторно превозно средство - товарен автомобил (влекач), марка „Скания“, с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 2,42 на хиляда, установено по надлежния ред след като е осъден за деяние по чл.343б,ал.1 от НК  –  чл. 343б,ал.2 вр.ал.1  от НК от Наказателния кодекс.

Пиян шофьор предизвика катастрофа във Варна

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 06.12.2019 г., Р.Д. бил в гр. Ямбол, където натоварил продукция. Докато чакал да бъде натоварено превозното средство, той употребил алкохол и това било видно от поведението му. Този факт бил забелязан от граждани, които подали сигнал а телефон 112. Обвиняемият въпреки употребения алкохол управлявал товарния автомобил по автомагистрала „Тракия“. Той бил спрян за пътна проверка и при тестване за употреба на алкохол, техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма на Р.Д. в концентрация,  по-висока от допустимата в закона. 

Обвиняемият Р.Д. е осъждан. Деянието на 06.12.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, отново за шофиране в нетрезво състояние. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р.Д. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Врачанин счупи дрегера

Взетата спрямо Р.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Последвайте канала на

Филип Епитропов
310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.12 | 19:33

1

шшофьорите на товарни автомобили имат нужда от промили в кръвта за да не им треперят ръцете

Добави коментар

Водещи новини