Боян Магдалинчев: В този ВСС няма лобита

  • 12 декември 2019 08:15

  • 325
  • 3
Боян Магдалинчев: В този ВСС няма лобита
© Кадър БНТ

„Работата на Иван Гешев няма да бъде лесна. Може би това ще е единственият главен прокурор, който тепърва ще има много сериозни отговорности и ще трябва да оборва тези, които считат, че изборът му не е подходящ“, заяви Боян Магдалинчев, председателстващ ВСС, в сутрешния блок на БНТ.

„Борбата с корупцията продължава. Корупцията по високите етажи на властта от край време стои на дневен ред. Този въпрос стои пред всички прокуратури, пред Сотир Цацаров, ще стои и пред Иван Гешев“, обясни Магдалинчев.

Той обърна внимание на битовата престъпност. По думите му и този въпрос трябва да бъде в центъра.

„Всеки гражданин има право да изрази своята позиция. Като че ли обаче протестите при избора на Гешев бяха малко повече политически подплатени. Други сили стоят отзад и искат нещата да бъдат различни“, каза председателстващият ВСС и поясни, че всички са видели кои са били на протестите. „Вече обаче нещата трябва да се спазят, както са разписани в закона“, каза Магдалинчев.

Иван Гешев: Постигна се съществен напредък в съдебната ни система

Относно това как ще се справят от ВСС с лобитата, той заяви, че иска някой да излезе да каже кои са лобитата. „В този ВСС няма политически лобита“, категорично каза отново Боян Магдалинчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
325 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.12.12 | 12:27

3

И тоя живее някъде другаде.

2019.12.12 | 12:25

2

Чиче пусни си европеския парламент и виж какво се случва с вашия единствен кандидат дето го избрахте единодушно.

Хахаха

2019.12.12 | 09:00

1

Пълно единодушие цари при магданозчев.

Добави коментар

Водещи новини