Прокуратурата разследва извършено престъпление във фондация "Пловдив 2019"

  • 09 декември 2019 16:07

  • 501
  • 1
Прокуратурата разследва извършено престъпление във фондация "Пловдив 2019"
© Pixabay

Окръжна прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за извършено престъпление срещу длъжностно лице - представител на фондация "Пловдив 2019". Това каза за БТА Галина Андреева-Минчева, заместник-окръжен прокурор. По думите ѝ тепърва предстои, чрез събраните доказателства по досъдебното производство, да се докаже дали длъжностното лице е сключило неизгодни сделки, от които са произлезли значителни вреди за фондацията, или не.

Четири дни след събитието /11-13 януари/, с което се откри проекта Пловдив - Европейска столица на културата, държавното обвинение се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление при разходването на средствата за спектакъла след публикации, коментари и дебати в различни медии по темата.

Банкова служителка източила 1 млн. лв. от клиенти

Разследването бе възложено на сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив, проверка по казуса извършва и от страна на Агенцията за държавна финансова инспекция. Проверявани са 43 договора и 13 обществени поръчки на фондация "Пловдив 2019" на обща стойност почти 3 200 000 лева.

Разследването на Окръжна прокуратура в Пловдив ще се извърши в законовия двумесечен срок, като не е изключено по преценка на наблюдаващия прокурор, този срок да бъде удължен, допълни Галина Андреева-Минчева.

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев се изправя пред съда

Последвайте канала на

БТА
501 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да ги проверят хубаво!

2019.12.09 | 17:01

1

тези са огромни измамници, бяха ни завлекли със стотици евро

Добави коментар

Водещи новини