18 месеца "пробация" за мъж, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура – Перник е сключила споразумение с подсъдимия В.Ц., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът се е признал за виновен за това, че в периода от 07.08.2018 г. до 06.11.2018 г. няколкократно нарушил заповед за защита от домашно насилие. На основание решение на съда на В.Ц. било забранено да приближава П.Т. на разстояние по-малко от 20 метра за срок от 12 месеца. Това се отнасяло и за обитаваното от жената жилище в гр. Перник, както и работното й място и места за социални контакти и отдих.

6 месеца пробация и глоба за шофьор, опитал да подкупи полицаи в Хасково

Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което на подсъдимия Ц. е наложено наказание „пробация“ през следващите 18 месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото в размер 100 часа в рамките на една календарна година. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

 

                                                                                                                                                                                           

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет