Прокуратурата пое слуая със смъртта на 17-годишната родилка

Досъдебно производство е образувано по случай с починала 17-годишна родилка в многопрофилната болница в Панагюрище, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Направен е оглед, иззети са медицинските документи, назначена е комплексна експертиза, която да определи причините за настъпването на смъртта. Досъдебното производство е по чл. 123 от НК за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение.

Момичето е прието в болницата в Панагюрище на 27 ноември, а смъртта е настъпила на 28 ноември.

17-годишна родилка почина в Панагюрище

От МБАЛ "Уни Хоспитал" - Панагюрище разпространиха до медиите свое становище по случая. В него се посочва, че лечебното заведение "изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки".

"Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива. Близките са уведомени своевременно - рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието ѝ не могат да бъдат давани", се казва още в становището.

Коментари

  1. 2019.12.04 | 07:09

    Браво, пишете вече и за спасените от лекарите пациенти при особени медицински случаи.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет