Кирил Ананиев: Ще сезирам главния прокурор във връзка с битите медици в столична болница

  • 29 ноември 2019 13:28

  • 695
  • 0
Кирил Ананиев: Ще сезирам главния прокурор във връзка с битите медици в столична болница
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през ще сезира главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в във връзка с пострадалата лекарка от болница "Св. Анна" в София.

Това обяви Ананиев пред журналисти в кулоарите на парламента. "Не приемам и осъждам всякакви такива форми на насилие към медицинския персонал в нашата страна", каза министър Ананиев. Той заяви, че е запознат със случая и всеки момент очаква доклада на директора на лечебното заведение за случилото се. "Върху жената е оказано и физическо и психическо насилие. Чакам всеки момент директора на Света Анна, да ми изпрати доклада и моментално ще го предам на главния прокурор. Ние имаме споразумение с Прокуратурата за съвместни действия, като аз и моя екип ще окажем пълно съдействие", посочи Ананиев.

Подивял пациент нападна, блъска и души лекари и сестри в столична болница

Министърът призна, че през неговия мандат случаите на насилие над медици са станали доста. Предвидено е след като се докаже степента на виновност на лицето, то да бъде задържано или да му бъде наложена парична санкция. Здравният министър обяви, че обмислят създаването на програма с бюджет от здравното министерство, с която най-рисковите места в болниците да бъдат оборудвани с камери за видеонаблюдение.

Задържаха мъжа, вилнял в столична болница: Не съм нападал никого!

Последвайте канала на

Филип Епитропов
695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини