Условна присъда за купувач на гласове в Ямбол

  • 25 ноември 2019 15:41

  • 246
  • 0
Условна присъда за купувач на гласове в Ямбол
© Pixabay

Условно наказание от 3 г. лишаване от свобода е наложено на мъж, обвинен за купуване на гласове в гр. Ямбол. Това съобщиха от Районна прокуратура Ямбол. По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, съдът наложи условно наказание от 3 години „лишаване от свобода“, което е отложено с изпитателен срок от 5 години, спрямо Иван Т., осъден за предлагане на заплащане спрямо 13 лица с цел да ги склони да гласуват за него на местните избори през 2015 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, съдът наложи условно наказание от 3 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 5 години, спрямо Иван Т. Той е осъден за това, че в периода от края на м. септември 2015 г. до 25.10.2015 г. в гр. Ямбол, при условията на продължавано престъпление, предложил на 13 лица от гр. Ямбол имотна облага – заплащане на парична сума за всеки един от тях, с цел да ги склони на 25.10.2015 г. да упражнят избирателното си право при провеждане на общински избори за общински съветници и кметове, насрочени на 25.10.2015 г. в полза на определен кандидат за общински съветник (да гласуват в полза на подсъдимия, който е бил този кандидат) – престъпление по чл.167, ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Условна присъда за купувач на гласове в с. Бързия

Иван Т. е лишен и от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с избирателните права на гражданите, за срок от 3 години.

На осъдения е наложена и „глоба“ в размер на 13 000лв.

Присъдата на Районен съд – Ямбол, която е потвърдена от Окръжния съд в града е окончателна и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Калина Христова
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини