Административният съд в Добрич потвърди избора на общинските съветници в Генерал Тошево

  • 23 ноември 2019 14:08

  • 396
  • 0
Административният съд в Добрич потвърди избора на общинските съветници в Генерал Тошево
© gettyimages (архив)

Административният съд в Добрич потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Генерал Тошево за избора на общински съветници, което бе оспорено от местната коалиция ПП "Никола Петков"/Земеделски народен съюз/, съобщават от съдебната институция.

Коалицията поиска вотът за общински съветници от 27 октомври да бъде обявен за недействителен заради поправки в протоколите на секционните избирателни комисии /СИК/ и грешки при отчитането на действителни бюлетини като недействителни, което е довело до неправилно определяне на общинската избирателна квота и неправилно разпределение на мандатите. Съдът е прегледал протоколите на 16 СИК и е констатирал, че допуснати фактически грешки са били установени своевременно, били са коригирани и обявените резултати отговарят на подадения вот. Съдът е проверил и недействителните бюлетини, подадени в две секции, като посочва, че те са били правилно отчетени и броят им отговаря на отразеното в протоколите.

Административният съд в Добрич образува дело за избора на общински съветници в Генерал Тошево

Решението на Административния съд, с което се потвърждава изборът на общинските съветници в Генерал Тошево, може да бъде оспорено в седемдневен срок пред Върховния административен съд. В Общинския съвет в Генерал Тошево влизат десет представители на "БСП за България", по трима от ГЕРБ/СДС/ и ПП "Никола Петков" /Земеделски народен съюз/ и един от "Воля", които вече положиха клетва.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини