Адвокатът на родителите на починалото дете: Върху близките се оказва психологически натиск

  • 22 ноември 2019 07:54

  • 7576
  • 9
Адвокатът на родителите на починалото дете: Върху близките се оказва психологически натиск
© Кадър: БТВ

Към момента нямаме никаква информация относно проверката по случая. Няма забрана да присъстваме. Вчера вместо да се връчи констативен протокол на родителите, те бяха накарани да дават обяснения. Това заяви адвокат Христина Николова, която защитава правата на родителите на починалото дете в ефира на БТВ.

По думите ѝ върху родителите се оказва психологически натиск.

Тя коментира думите на педиатъра д-р Елена Георгиева: „Не системата, а болестта уби Алекс“. За мен е безспорен факт, че и други деца са стояли с часове и са чакали за преглед. Те са отишли сутринта, след това са отишли в Лозенец и са се върнали в педиатрията, детето, което е чакало от сутринта, още не е било прегледано. Алекс вече е бил зле, затова майката нахлува в кабинета с детето на ръце. Трябва да се създаде ред за спешност на прием“, смята юристът.

Д-р Георгиева: Не системата, а болестта уби Алекс

„Говорят се неща, които не са верни. Алекс е прегледан на обяд. Ако детето не е било вече зле, останалите родители нямаше да го пуснат пред тях“, аргументира се адвокатът на семейството.

„Аз разбирам лекарите, че действа на принципа, че най-добрата защита е нападението. Но не бива това да се прави с почернените родители. Имало е спор в кабинета. Другата лекарка е настоявала детето да бъде прието. За мен на този етап не е било логично детето да бъде прехвърляно, а не да остане там и да бъде прегледано. Родителите не са знаели какви лекари има в Педиатрията, а са искали детето им да е било прегледано. Сега семейството иска да знае, защо детето им не бе прегледано навреме“, каза още адвокатът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7576 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
българин

2019.11.22 | 09:55

5

Г-жа Anna Nenova ми припомни детството ! И аз съм воден от моята баба и лекуван в селска амбулатория от лекари наистина- по призвание !!!!!

Нт

2019.11.22 | 11:17

9

Госпожа Анна каза ли ти през тази година колко деца са починали от пневмония ???
Не !!! И няма ,за ти каже !!! Щото госпожа Анна е обективна ,колкото едно магаре

Anna Nenova

2019.11.22 | 09:34

3

Не Димитрова, изходът не е летален и аз съм доказателство за това.Преди 50 години развивам бързотечна пнвмония точно за 2 часа и в една селска клиника съм била приета и лекувана от медици по призвание и със съвест и висота, каквито днес почти няма.Днес със здравето ни се търгува , всичко е превърнато в търговия затова и измираме като пилци.

Н

2019.11.22 | 11:14

8

Ти хубаво даваш пример ,но това е само статистика!!!
Истината е ,че фора умират и от пневмония !!!
Дори и в болници ,дори и в силно развити страни . А това ,дали е можело ,да се направи нещо повече ,ще кажат други хора не ти



Тт

2019.11.22 | 11:07

7

може ли ,да си толкова огратичена ??
Извинявай ,но ще ти ко кажа
Тъха пача проста .. научете ке вече ,да сте жбективни и не толковя крайни .
Това ,че ти си минала "метър" не значи ,че вкички ще минат метър

Синята мафия запушва устата

2019.11.22 | 10:32

6

на родителите да не и цапат осрания авторитет у народа.

2019.11.22 | 08:55

2

Ами разбира се не системата ,а болестта убива човека .Но тия идиоти и функционални неграмотни от бялата мафия не са ли на хранилка да лекуват болестите, които убиват човека бе изроди такива

Тамън тъй

2019.11.22 | 09:49

4

явно си мислиш, че всички болести са лечими и човек е безсмъртен. Истината е че най-смъртоностна и нелечима е твоята простотия

Димитрова

2019.11.22 | 08:55

1

Не съм съгласна с първата част от изказването на адвокатката на родитерите. Те трябва да дадат обяснения за случилото се в болницата. Друг е въпроса защо са върнати от болницата в Лозенец? Там са установили, че детето е болно, но са го изпратили за домашно лечение. Хубаво е да се види какво ще обясни лекаря, който го е прегледал. Отварям и една скоба в Лозенец има детско отделение, но явно на лекарите не им се е приемало. На въпроса какви лекари има в Педиатрията отговора е еднозначен! ПЕДИАТРИ с различни специалности. Родителите са постъпили правилно. Дошли са на точното място. Опитът да бъдат прехвърлени на собствен ход в друго болнично заведение е недопустим! Колкото до самото заболяване, действително изхода при него е летален. Ако още в началото са положени усилия и въпреки изхода, родителите нямаше да реагират по този начин. Изводът от цялата ситуация е, че е имало много мотаене от страна на лекарите и в двете звена. Проблемът е в лекарите!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини