Условни присъди за трима купувачи на гласове

  • 19 ноември 2019 14:50

  • 254
  • 0
Условни присъди за трима купувачи на гласове
©

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът постанови наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за срок от три години, спрямо Минчо И.

Той е признал всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че в периода от 27.10.2019 г. до 03.11.2019 г., действайки в условията на продължавано престъпление, предложил на две лица от град Ямбол, имотна облага – парична сума от по 20 лева на всеки от тях, с цел да ги склони на горепосочените дати да упражнят избирателното си право (на едното лице на първата дата) при провеждане на местни избори за общински съветници и кмет на Община Ямбол, в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет, и (на второто лице на втората дата) в полза определен кандидат за кмет – престъпление по чл.167, ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Пинко от Ямбол: 150 лв. за глас!?

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно и има значението на влязла в законна сила осъдителна присъда.

По друг внесен внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, спрямо Тако З. и наказание от 11 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, спрямо Йордан Я.

Съдят мъж за купуване на гласове по време на евроизборите

Те са приели всички факти от обвинителния акт и са признали вината си за това, че на неустановени дни в периода от 20.10.2019 г. до 27.10.2019 г. в град Ямбол, ж.к. „Райна Княгиня“, действайки в условията на продължавано престъпление, предложил на другиго – на седем лица, всички от град Ямбол, имотна облага – заплащане на парична сума в размер на по 30 лева за всеки един от тях, с цел да ги склони на 27.10.2019 г. да упражнят избирателното си право на местни избори за общински съветници и кмет на Община Ямбол, в полза на определена политическа партия с определен номер в интегралната бюлетина – престъпление по чл.167, ал.2, предл.1, вр. с чл.26, ал.1 от НК.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно и има значението на влязла в законна сила осъдителна присъда, съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура – Ямбол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини