Разбиха организирана престъпна група за фалшиви документи

Разбита е организирана престъпна група, издавала фалшиви лични документи. Това заяви на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

"За изготвянето на паспорт или лична карта от групата са прибрали 600 лева, за шофьорска книжка 300 лв., а за чуждестранна 350 евро. Изготвянето на диплома за висше образование е струвала 600 лв. Неистински акт за раждане е струвал 150 лв. Клиентите са били от балкански страни и арабски държави. Основните клиенти за фалшиви документи са били от Северна Македония, Албания и Косово", каза още тя.

"На 15 ноември са извършени претърсвания на адреси. Установен беше автосервиз, обособен като работилница за фалшиви документи. Един от обвиняемите беше хванат докато прави неистински документ на компютър", допълниха от Спецпрокуратурата.

Хванаха мъж, разпространявал фалшиви шофьорски книжки в Лом

"Бяха иззети фалшиви документи, множество заготовки за изготвяне на неистински лични карти. Бяха намерени печати, паспорти и истински документи. Претърсванията са извършени в София, Варна и Кюстендил. Изготвяни са и фалшвии визи – от баща и дъщеря. Групата е била много специализирана в изготвянето на пластиките. Паспортите са били изготвяни от такива, които са били извън експлоатация, обявени за изтекли или изгубени. Видимо не са се различавали от истинските документи", разкри Милева.

"Привлечени са като обвиняеми 6 лица. На някои са повдигнати обвинения. Един от тях е с домашен арест заради влошено здраве, друг е пуснат с парична гаранция. Всички членове на организираната престъпна група са криминално проявени. Почти всички са известни на ГДБОП, а един от тях е лежал в затвор в Германия за пласиране на фалшиви документи", коментираха от Спецпрокуратурата. 

"На 13 беше неутрализирана и друга престъпна група – такава за трафик на хора и проституция. Жени са проституирали в Италия, Германия и България", завърши Сийка Милева. 

Коментари

  1. 2019.11.19 | 13:11

    СИК-аджиите са неразбиваеми,така че тази новина не се отнася за тях.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет