Шофьорът на камиона, убил 5-годишно момиче в Русе: Бабата е виновна

  • 15 ноември 2019 18:19

  • 15412
  • 15
Шофьорът на камиона, убил 5-годишно момиче в Русе: Бабата е виновна
© Булфото

76-годишният Петко Славов от кв. "Долапите" в Русе, който прегази с камиона си 5-годишната Марая, остава за постоянно в ареста. Това реши Русенският окръжен съд, който уважи искането на Окръжната прокуратура.

Мъжът поиска да бъде освободен под домашен арест до делото, след което очаква да влезе в затвора.

Преди съдебното заседание, а и по време на него, пенсионерът заяви, че вината за трагичния инцидент е на бабата на момиченцето. „Първо бабата да е държала внучето където трябва, а не да го остави на свобода и внучето да тръгне подир кучето. Аз правя завой десен. Отзад аз нямам очи. Карал съм на много бавна скорост и си завивам. Съжалявам за едно - че бабата не си е била на мястото. В Закона за семейния кодекс пише: "Детето е неразделна част от майката и бащата и от близките. Тя защо не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камиона, да си замине и тогава да си гледа детето“, заяви обвиняемият.

Момиченцето се е разхождало с баба си и кучето си, когато камионът минава през него

Зам.-окръжният прокурор Борислав Велков поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия, който има две стари присъди, отново заради катастрофи.

На 20 години, само година, след като е взел книжка Петко Славов е бил осъден на година и половина затвор заради причинена смърт на пътя. Във втория случай е блъснал дете в кв.“Средна кула“, получило средна телесна повреда. По думите на пенсионера детето е минало пред колата му и е счупило ключица.

 

Обвиняемият поиска от съда да бъде освободен под домашен арест, тъй като жена му и синът му са психично болни и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица заболявания – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето. Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението.

15 г. затвор заплашват шофьора на камиона, убил дете в Русе

Съдът остави в ареста 76-годишния мъж, който може да обжалва определението пред Апелативния съд във Велико Търново.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15412 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
А такааа

2019.11.16 | 07:09

15

А някой, не спрял на знак Стоп си живурка и кампания организира. Сещате се кой, щото тука всеки намек за него не позволява публикуване на коментара

1

2019.11.16 | 07:01

14

Жалко за детенцето, ама и дядото е прав. Като ти изскочи изведнъж пешеходец на пътя, на завой... как да реагира адекватно. Пътното платно си е за автомобилите, тротоарите за пешеходците. И вярно, че въпросните тротоари са заети перманентно от коли, ама култура и закони български... А най- тъжното е, че горския човече му се налага да работи на тази възраст.

2019.11.16 | 06:50

13

Ниски пенсии водят до това старци да трябва да работят...Нищо няма спечели никого от ареста на някъв дядо! НЕ е мангал домашен арест му стига...

2019.11.16 | 06:47

12

Виновна ти е тъпата шофьорска кратуна която носиш на раменете,идиот!

2019.11.16 | 05:55

11

Значи първо акъла ми не може да побере как тоя човек веднъж е убил някого,втори път е осакатил друг...все с мпс...и пак са му дали книжка...и на тая възраст вече..не знам просто как е възможно това...другото непонятно в случая е държането на служебния адвокат...Как така ще си защитник на съден за убийство и ще кажеш,че напълно подкрепяш обвинението?!? Този очевидно няма понятие от същтността на адвокатската професия или проявява пълно нежелание да си върши работата,но и в двата случая жестоко уронва престижа на самата професия и според мен трябва незабавно да бъде изхвърлен от адвокатската колегия и да му се забрани да практикува до живот!

Юго

2019.11.16 | 05:01

10

И да го обесите на жълтите павета за много от нас е ясно, че и шофьора, и детето са поредната жертва на жалкото подобие на държава. Фактори много за инцидента. Човекът е с един куп проблеми - вместо в болница, той е допуснат да е професионален шофьор от същите тия дето после го арестуват. Едва ли някога е получавал добро заплащане - на каква пенсия да се радва, как да спре въобще да работи, да проси на улицата ли? Камионът, който е управлявал едва ли е бил годен за безопасно управление, а сигурно на техническия преглед е минал като безупречен срещу съответната сума. Нека не си измиваме ръцете с една ужасна трагедия - всеки има право да бъде щастлив и за това има отговорност обществото и държавата.

2019.11.16 | 04:03

9

Местан като блъсна човек му се размина нали, за милиони няма закони за кокошка няма прошка, и служебния адвокат е за бой

1

2019.11.16 | 00:58

8

Един път два пъти три пъти еееее нема такава държава най-големите балъци сме

2019.11.16 | 00:39

7

Толква години по пътищата все някога се случва. Виновен или не,ясно е че ще лежи,но заслужава малко уважение ,толкова години работа работа работа...

2019.11.15 | 19:02

3

Пълно е с тъпи зомбита , като тоя. Вместо да си гледа спокойно пенсията тръгнал да печели пари , ще си ги кара с ремарке на оня свят.

ей, мършо

2019.11.15 | 23:38

6

тъпи зомбита са родителите ти, че са допуснали грешка да се чукат без кондом! Човекът гледа семейство, на мизерната пенсия ли да разчита?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини