Банов съзря заговор в закъснялото обжалване за ремонта на Ларгото

Министърът на културата Боил Банов видя целенасочена атака срещу него в упрека на БСП за това, че ведомството е закъсняло да обжалва по делото срещу изпълнителя на ремонта на Ларгото и така няма да получи неустойки в размер на над 750 000 лева, предаде репортер на Novini.bg.

Десетина дни преди атаката към мен в Министерството на културата постъпва информация, че губим делото за компенсации за ремонта на Ларгото. Срокът за жалене на решението е 12 март. Допреди няколко дни това, което знаех аз и което ми каза, че знае главният секретар, е че чакаме насрочено дело във ВКС на трета инстанция. Фактически допреди няколко дни на мен не ми е съобщено, че има някакво друго развитие по делото, освен че чакаме на трета инстанция ВКС по същия въпрос. Преди няколко дни разбираме, че ситуацията е съвсем друга - служителят, който е оторизиран от Правна дирекция да вди това дело, внася жалбата към ВКС на 13-ти, а не на 12-ти. След около 10 дни съдът връща определение, че е е изпуснат срокът за подаване на жалбата. Това, което съдът връща, влиза в Правна дирекция, подписано е от директора на дирекцията. След около седмица или 10 дни Правна дирекция, без да уведоми нито мен, нито главния секретар, внася в съда жалене на това решение на съда и манипулативно се опитва да обясни, че документите са пуснати по пощата на 12-ти - нещо, което не отговаря на истината, поне от нещата, които виждам. Оттам насетне съдът разглежда тази жалба и се произнася преди няколко дни, заяви Банов.

Елена Йончева: "Ало, Банов" е пример как се бори корупцията в България

Тези дела, процесуалните действия не минават през министъра, те се водят от правна дирекция и съответно от оторизирания служител, който да представлява министерството по тези дела. От март месец насам никой в министерството не е информиран за реалния ход на делото. След като разбирам преди няколко дни, преди да замина за сесията на ЮНЕСКО, това което можах да направя, е да назнача дисциплинарен съвет, който да разгледа действията на съответните служители. Тези действия на Правна дирекция не се съгласуват с министъра. В този смисъл намесване на името ми в някакви хипотези е некоректно, не отговаря по никакъв начин на действителните събития, не отговаря и на нормативната уредба. Колко трябва да ми е акълът, след като към този момент тогава ме разследва прокуратурата след вероломната атака на БСП, да правя каквото и да е, да спирам или да възпрепятствам това дело. Това може да го роди само болен мозък, подчерта министърът на културата.

Без да съм съд и прокуратура, считам че това е продължение на това, което се случи по повод сигналите на Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в. Поради тази причина всичко, което събираме като данни от дисциплинарния съвет, ще бъде внесено в прокуратурата с цел пълно разнищване на случая. Който и друг в министерството да е замесен по някакъв начин или да е знаел какво се случва, ще си понесе своите наказания и лично от мен ще бъде даден на прокуратурата. Считам, че тези действия не са случайни. Служителите, които стоят зад тези действия, не са на по една, две или пет години. Считам, че това е продължение по действията за уронване на престижа ми, посочи Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за, като уточни, че до момента по документи има данни за участието на двама души в описаните от него действия.

На призивите на БСП за оставка не виждам какво да отговарям. Ако съм за оставка, аз ще си тръгна, няма да чакам някой да ми иска оставката. На тях това им е работата. Виждам, че онзиден нахокаха евродепутатката си, че не върши много работа и тя веднага се активизира. Целият сценарий беше да ми се вземе главата много по-рано. Моята глава е здрава, карловска глава и трудно пада, каза още Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за.

БСП поиска оставката на министър Банов

 

Коментари

 1. 2019.11.15 | 06:05

  Абе паляк смотан,ти за какво си министър,щом не знаеш кога какво правят подчинените ти,и как си ги подбирал и назначавал,ако има такива които играят срещу теб,щом твърдиш това?!? А тоя ремонт не е просто някоя преписка която е минала през бюрото на секретарката ти...Покрай него се вдигна голям шум в медийното пространство и се създаде обществено напрежение и най-малкото е да се поинтересуваш какво се случва,но не след като отдавна са изтекли сроковете да се случи нещо...!!!

 2. 2019.11.14 | 20:29

  Не знам, не знам...Излиза,че Цветанов и Бойко съвсем не на най-големите наглеци в тая държава...Но съм оптимист - винаги можело и по-лошо. Може! Може!...Изборите минаха..Осран до уши и такава уста отворил...Истински хипопотам ( извинявай,хипопотаме!)...Каква България, какви 5 лева, щом такава карикатура възпитава нашите деца...Погнуса някаква..

 3. 2019.11.14 | 20:25

  Не знам, не знам...Излиза,че Цветанов и Бойко съвсем не на най-големите наглеци в тая държава...Но съм оптимист - винаги можело и по-лошо. Може! Може!...Изборите минаха..Осран до уши и такава уста отворил...Истински хипопотам ( извинявай,хипопотаме!)...Каква България, какви 5 лева, щом такава карикатура възпитава нашите деца...Погнуса някаква..

 4. 2019.11.14 | 17:33

  Гн Банов виждаме че вина нямате,вършетеси работата както трябва.Ние знаем много добре каква им е работата на бсп,да спъват влака на ПП ГЕРБ но това няма как да стане,със овчярска тояга да спънеш цял влак 120 вагона.Това е невъзможно,120 месеца ГЕРБ е в управлението.Влака ще стане със 240 вагон .

  1. 2019.11.14 | 18:57

   Кой носи вина за подчинените си бе дърдорко. Тия пари излизат от нашият джоб. цялата работа е че фирмата си е платила подобаващо и не е удобно да я съдят.

  2. 2019.11.14 | 18:41

   А бе кви вагони,кви влакове те гонят бе човек...!Тук става въпрос за поредна престъпна небрежност...!Щом е станал министър-да си носи отговорността,а не да ми се прави на мъж...- след дъжд-качулка...!

 5. 2019.11.14 | 18:26

  Ало,Банов съм...,пак ли се издъни и се налага да се оправдаваш като ученичка...!Май много ти стана...

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет