Осъдиха мъж, лъгал за произведена селскостопанска продукция, за да прибере пари по програма

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана съдът е признал за виновен подсъдимия В.П. за извършено от него престъпление по чл. 248а, ал. 5, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Подсъдимият П. бил бенефициент по мярка 112 „Създаване на стопанства за млади фермери“ по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. В това си качество, в периода от 10.09.2012 г. до 03.12.2012 г., той нарушил задълженията си и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярката.

Танева: 17 души, ползвали средства по програма за къщи за гости, са предадени на прокуратурата

Пред Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в гр. Монтана представил неверни сведения, че отглеждал и реализирал определена селскостопанска продукция, което не отговаряло на истината. С действията си подсъдимият В.П. целял да получи средства от фондове, принадлежащи към Европейския съюз. Неправомерното финансиране било в размер на 24 446 лева.

В.П. е осъден на две години „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Присъдата е влязла в сила и не подлежи на обжалване и протест.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет