Родителите на починалото на зъболекарски стол 14-годишното момче: Оправдателната присъда на доктора е гавра с паметта на детето и нас

Оправдателна присъда за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен стол след обща упойка умира 14-годишно дете през 2016 г. Поради липса на антидот то е издъхнало на път за болницата. 

Родителите обвиняват медиците, че не са ги предупредили за рисковете на анестезията и са викнали линейка твърде късно. Бащата на Алекс - Валери Захариев заяви в сутрешния блок на БТВ, че оправдателната присъда на втора инстанция на зъболекаря е гавра с паметта на детето. Павлов бе признат за виновен на първа инстанция и осъден условно на 3 години. „Хвърля се прах в очите, че в България има някакво правосъдие. Ще обжалваме пред върховен съд  тези присъди и ще продължим да настояваме за максимално строги присъди за тези хора”, заяви още той като поясни, че за анестезиолога д-р Филипова и управителя на клиниката Павлова – присъдите са намалени от 3 на една година условно с възстановяване на правата за практикуване.

Оправдаха стоматолог за смъртта на дете

Според бащата анестезиологът е признал в съда, че е разпознала симптомите на малигнена хипертермия, но е чакала нареждането на доктора, за да извика линейка, знаела е, че само атидот може да помогне. Почерненото семейство вече близо 3 години търси справедливост за смъртта на 14-годишният си син. Юни 2016 година. Д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под пълна упойка в своята стоматологичната клиника. Той обаче не информира родителите за рисковете от операцията. След поставяне на упойката детето умира.

Майката на детето Албена Захариева обясни, че не са й били разяснени рисковете от общата упойка, а само са й казали, че така синът й ще бъде по-спокоен по време на интервенцията. Не били направени и никакви изследвания, докторът добавил, че момчето трябва да е здраво, казва още почернената майка.  Според нея цялата вина и отговорност носи д-р Павлов. Той ръководи целия екип, той решава,  добави Захариева.

Родителите на починало 14-годишно момче след поставена упойка искат справедливост

Родителите ще искат максимални наказания за екипа. А за оправдателната присъда на д-р Павлов нямат обяснение, защото посочват, че дори е имало още един подобен случай на техния, но детето е откарано бързо до болницата и сега е живо. Не могат да ни убедят че и за нашето дете не е имало шанс, заявиха почернените родители. Още две дела текат в прокуратурата и Софийски градски съд срещу Валенти Павлов за подобни случаи.

Коментари

 1. 2019.11.17 | 13:45

  Бог да прости детенцето! Риск крие всяко хапче, няма как да не са предупредени, че ще му направят анестезия, те защо не са се поинтересували какво представлява това и какво ще правят с детето им, като не знаят кое какво е питаш, четеш, избираш, анестезията е Личен Избор... затова оставаме без лекари, едни набити, други с присъди, трети гладни...

 2. 2019.11.13 | 11:25

  А , казаха ли родителите , че цялата информация за рисковете от анастезия се съдържа в документа , който те са подписали преди интервенцията ?Казаха ли ,че там има графи ,,заболявания на пациента и алергии “, която те са попълнили с ,,няма “?Казаха ли , че в доболничното лечение не е разрешено притежанието на ТОЗИ антидот ?Носела ли е майката винаги термометър и защо ?Споделила

  1. 2019.11.14 | 11:34

   Надежда преди да пишеш глупусти помисли!Има хора които не знаят какво е алергия, анастезия ,антидот!Те са се доверили на лекар който трябва да направи всички неоходими изследвания преди да пристъпи към операция!След като не е разрешен антидота в заведението и той е единствения шанс на пациента защо в тази клиника извършват подобни интервенции!За пари!Детето кучета го яли!

  2. 2019.11.13 | 13:57

   Да бе. Все едно и да прочете 11 страници медицинска терминология ще разбере нещо. Докторите са безотговорни и очевидно ненаказуеми и недосегаеми. Че и са им върнали правата, за да убият още някое детенце. Трябва да има нормално правосъдие за вас, както в белите държави. Като взимата трицифрени суми за 15 минутен преглед трябва да носите и отговорност за действията си. Но гарван гарвану око не вади, нали.

 3. 2019.11.13 | 11:37

  Искам да довърша , за да кажа , че майчината драма е голяма , но още повече и вина за това , че не е казала за заболяването на детето и как тя ходи постоянно с термометър в чантата си , поради повишаване на температурата в в този случай !Кой е виновен ?Съдът , докторите , министерството , което НЕ допуска антидота в доболничното лечение ?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет