Прокуратурата погна пияния кантонер за неспуснатата бариера

  • 12 ноември 2019 12:55

  • 549
  • 0
Прокуратурата погна пияния кантонер за неспуснатата бариера
© Булфото (архив)

Районна прокуратура - Асеновград наблюдава разследването на влаковата катастрофа, причинена заради неспусната бариера. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Прокуратурата наблюдава досъдебното производство за това, че днес в гр. Асеновград от служител по транспорта са нарушени правилата за експлоатация на жп съоръжения и по непредпазливост е причинена средна телесна повреда на пътник в лек автомобил „Опел Астра“.

Днес около 7.00 часа е бил подаден сигнал на тел. 112, че на охраняем жп прелез на околовръстния път на Асеновград пътнически влак, движещ се от гр. Пловдив за гр. Асеновград, се е ударил в преминаващ от там лек автомобил „Опел Астра“, в който са пътували трима мъже. Те са били откарани в болницата с наранявания. Според първоначалните данни причина за пътното произшествие е неспусната железопътна бариера на прелеза.

Влак помете кола на прелез край Асеновград, има ранени. Кантонерът е бил пиян

По делото са извършени два огледа на местопроизшествие, разпитани са свидетели и др. Към момента няма повдигнати обвинения. За 24 часа по Закона за МВР е задържан К.М., на 60 г., дежурен кантонер. Той е тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който отчел наличие на 1.8 промила алкохол в издишания въздух. Тестът за алкохол на машиниста на влака е отрицателен. Разследването по случая продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини