Образуваха дело по жалба срещу избора на кмета на Борован

В Административен съд – Враца е образувано дело по жалба срещу избора на кмет на Община Борован.

В съда е образувано адм. дело № 795/2019 г. по жалба на кандидат за кмет на Община Борован против Решение № 132-МИ от 04.11.2019 г. на ОИК – Борован. С оспореното решение е обявен за избран за кмет на Община Борован на втори тур от произведените местни избори кандидат Десислава Димитрова Тодорова.

Административният съд в Добрич образува дело за избора на общински съветници в Генерал Тошево

В жалбата са изложени твърдения за допуснати множество нарушения на изборните правила, предопределили констатиране на неистински изборен резултат. Отделно от претендираната незаконосъобразност на решението, излага доводи за нищожност на същото, като прието при липса на предписаното в Изборния кодекс мнозинство от две трети от присъстващите членове на ОИК. Отправено е искане към съда да отмени Решение № 132-МИ/04.11.2019 г. на ОИК – Борован и да обяви избора за кмет за недействителен.

В Съда са образувани и други четири административни дела по жалби за допуснати нарушения на Изборния кодекс. Адм. дело № 796/2019 г. е образувано по жалба на кандидат за кмет. Адм. дело № 797/2019 г. и адм. дело № 798/2019 г. са образувани по жалби на зам.-председател и член на СИК в с. Малорад, община Борован, а адм. дело № 799/2019 г. е образувано по жалба на зам.-председател на ПСИК.
В жалбите се съобщава за допуснати нередности в част от преброените бюлетини, съгласно методическите указания на ЦИК.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет