Съдът в Бургас потвърди мярката "парична гаранция" на Бенчо Бенчев

Районен съд в Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева спрямо общинският съветник Бенчо Бенчев, съобщиха от съда.

Той е поискал да му бъде променена мярката в по-лека и да му бъде разрешено да напусне страната, за да се прегледа в болница в Истанбул, Турция. Днес бе разпоредителното заседание по делото срещу Бенчев. Той е обвинен за лично укривателство и притежание на оръжия и боеприпаси без разрешителни документи.

Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че миналата година е спомогнал на Димитър Желязков - Очите да се укрие от властите, които го издирваха. Бенчев е транспортирал с лек автомобил Желязков от Гърция до Турция. В Истанбул Бенчев е резервирал стая на негово име, в която обаче бил настанен Желязков. След задържането на Бенчев в дома му са били открити патрони, огнестрелни оръжия - карабина, пистолети без съответните разрешения.

В съдебното заседание защитата на подсъдимия каза, че на досъдебното производство са допуснати съществени нарушения и поиска делото да бъде върнато на държавното обвинение за отстраняване на допуснатите нарушения.

 

Коментари

  1. 2019.11.08 | 17:33

    от къде този "човек" има 50 хиляди лева за да плати гаранцията , защо не разследват произхода на тези пари?

  2. 2019.11.08 | 17:22

    niama po prestapno pravosadie ot tova na ciganskiat premier shte zadarjat i shte sadiat bonco gencev tce e pomagal na mitio ocite a prestapnikat ocite shte e na svoboda shto za idiotizam.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет